Öppet köp 14 dagar 1-3 dagar leverans med Schenker   Fri frakt från 499.- kr
CartDin varukorg är tom!
Frågor?

Kontakta oss gärna på mail, vi svarar på alla frågor inom 24 timmar.

E-post: info@ayisah.com

Leverans

Alla paket skickas med Schenker inom Sverige med
1-3 dagars leverans.

  

Vi bryr oss om din personliga integritet, så därför kommer vi alltid ta hand om dina personuppgifter på ett säkert sätt. Men varför behöver vi dina uppgifter? Och hur använder vi dem? Vi har samlat allt du behöver veta här.

 

 

Om personuppgifter

För oss på Ayisah.com har det alltid varit viktigt att dina personuppgifter hanteras på ett tryggt och säkert sätt. Vi följer alla lagar och regler som gäller för personuppgiftsskydd. Denna policy som du läser just nu hjälper dig bl.a. att förstå vilken slags information vi samlar in och hur den används. Och du är alltid välkommen att höra av dig till oss med dina frågor eller funderingar kring hur vi hanterar dina uppgifter. Ayisah Sweden AB, (”Ayisah”/”vi”), 559003-4707, Box 738, SE-191 27 Sollentuna är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter. Kontaktuppgifter hittar du här.

 

Vilka personuppgifter behandlar vi?

Vi hanterar uppgifter om dig lite olika beroende på om du är en oregistrerad kund som surfar runt och handlar, eller om du har skapat ett konto och därmed är medlem. Här nere kan du läsa om vad som gäller för respektive kategori.

UPPGIFTER OM DIG SOM ÄR KUND

För att kunna hantera dina beställningar och köp behöver vi behandla de här uppgifterna om dig;

  • Namn
  • Adress, telefonnummer och e-post
  • Personnummer (för vissa betalningsalternativ)
  • Betalningsinformation och betalningshistorik
  • Information om din beställning (t.ex. ordernummer, produkt, leveransadress och faktura)

Detta gör vi med den lagliga grunden fullgörande av köpeavtalet; utan den här informationen kan vi inte fullgöra vårt avtal med dig. Informationen sparar vi i 36 månader från det att leverans och betalning har skett för att kunna hjälpa dig med eventuella reklamations- och garantiärenden.

För att vi ska kunna följa de lagar och regler som gäller för oss måste vi behandla de här uppgifterna om dig;

  • Namn
  • Adress
  • Betalningsinformation och betalningshistorik
  • Information om din beställning (t.ex. ordernummer, produkt och leveransadress)

Detta gör vi med den lagliga grunden rättslig förpliktelse, vilket innebär att vi måste hantera uppgifterna för att följa de lagar som vi omfattas av. Ett exempel är bokföringslagen, och därför sparar vi den här informationen med begränsad åtkomst under 7 år + innevarande år. Den här informationen kommer alltså inte att finnas tillgänglig för exempelvis kundtjänst.

För att vi ska kunna erbjuda en kundtjänst till dig behöver vi behandla de här uppgifterna om dig;

  • Namn
  • Telefonnummer och e-post
  • Personnummer (för vissa betalningsalternativ)
  • Betalningsinformation och betalningshistorik
  • Information om din beställning (t.ex. ordernummer, produkt, leveransadress och faktura)
  • Information som du själv lämnar ut i din kommunikation med oss

Detta gör vi med den lagliga grunden att behandlingen är nödvändig för att tillgodose vårt och ditt berättigade intresse av att kunna svara på frågor från dig. Vi sparar informationen i 14 månader från att kundtjänstärendet avslutats.

För att kunna erbjuda dig en personifierad sajt som ger dig bästa möjliga shoppingupplevelse och ger dig mer relevanta produktvisningar och rekommendationer, behandlar vi de här uppgifterna om dig

  • IP
  • Data som samlats in ifrån cookies och liknande, exempelvis vilka produkter du klickat på och din shoppinghistorik

Den här datan analyserar vi sedan, och ger dig sedan förslag på andra produkter du kanske skulle tycka om på vår sajt. Detta gör vi med den lagliga grunden att behandlingen är nödvändig för att tillgodose vårt berättigade intresse av att tillhandahålla en så bra och anpassad sajt som möjligt till dig. Vi sparar sådan data i klartext i ett år från din senaste aktivitet, och sedan psedonymiserar vi informationen, vilket innebär att det inte går att se vem som uppgifterna tillhör. Om du skulle återvända inom två år ifrån det att vi psedonymiserat dina uppgifter, kopplar vi ihop dina uppgifter med ditt tidigare besök på vår sajt och kan på så sätt fortsätta ge dig bra och relevanta produktvisningar. Om det däremot har gått mer än två år sedan vi psedonymiserade dina uppgifter, kan vi inte längre koppla ihop uppgifterna, och din historik är tom. Skulle du höra av dig till oss och vilja nyttja din rätt att bli raderad kommer vi självklart heller inte att kunna återkoppla någon information om dig.

Om du vill kan du även rensa din cookiedata, vilket tar bort all historik: https://ayisah.com/info/om-cookies/

För att kunna marknadsföra oss mot dig och visa våra produkter och erbjudanden både på vår sajt och genom samarbetspartners, hanterar vi de här uppgifterna om dig:

  • IP
  • Data som samlats in ifrån cookies och liknande, exempelvis vilka produkter du klickat på sidor du har besökt
  • Ordernummer

Detta gör vi med den lagliga grunden att behandlingen är nödvändig för att tillgodose vårt berättigade intresse av att marknadsföra våra produkter till dig upp till ett år efter din senaste aktivitet på vår sajt. För att göra detta använder vi oss av olika externa annonstjänster och samarbetspartners. Du kan också läsa mer om denna insamling, delning och användning av data samt ta bort uppgifterna som hanteras via dessa kanaler genom att följa länkarna nedan:

Google: https://policies.google.com/privacy/partners

Criteo: https://www.criteo.com/privacy/

Facebook: https://www.facebook.com/ads/about/?entry_product=ad_preferences

Om du vill kan du även rensa din cookiedata, vilket tar bort all historik: https://ayisah.com/info/om-cookies/

Om du vill ha vårt nyhetsbrev, få olika erbjudanden, vara med i kundundersökningar, ge feedback eller ställa en fråga i vårt kundforum behöver vi hantera de här uppgifterna om dig;

  • Namn
  • Adress, telefonnummer och e-post
  • Uppgifter du själv lämnar ifrån dig (t.ex. dina åsikter, din feedback och liknande)

Detta gör vi endast när vi fått ditt samtycke i samband med att du lämnar ifrån dig uppgifterna. Lagringstiden kan vara olika beroende på situation, men står alltid med i samtycket som du ger vid det tillfället.

För att kunna förhindra missbruk av våra tjänster eller för att förhindra, förebygga och utreda brott mot företaget hanterar vi de här uppgifterna;

  • Namn
  • Adress, telefonnummer och e-post
  • Betalningsinformation (som exempelvis upprepade felaktiga kortnummerinmatningar och liknande)
  • Uppgifter om returer och leveranser
  • IP-nummer
  • Eventuella kundnoteringar
  • Kundtjänsthistorik

Den här behandlingen är nödvändig för att vi har ett berättigat intresse av att förhindra missbruk av en tjänst eller för att förhindra, förebygga och utreda brott mot företaget. Sådana uppgifter eller noteringar sparar vi så länge det är relevant i förhållande till vad som har hänt, men vanligtvis inte längre än 36 månader.

För att kunna analysera, utveckla och förbättra våra tjänster, produkter och system behandlar vi följande uppgifter om dig;

  • Köp- och användargenererad data, som exempelvis klick- och besökshistorik
  • Tekniska data rörande enheter och deras inställningar (t.ex. språk, IP-adress, webbläsarinställningar, tidzon, operativsystem och plattform).
  • Information om hur du har interagerat med oss, t.ex. hur du har använt sajten, inloggningsmetod, var och hur länge olika sidor besökts, svarstider, felkoder, hur du når och lämnar tjänsten etc.

Detta gör vi för att behandlingen nödvändig för att tillgodose vårt berättigade intresse av att förbättra och utveckla våran sajt samt våra produkter och erbjudanden till dig. Detta gör vi genom analys på aggregerad nivå, dvs att analysen är generell och inte på individnivå. Vi sparar sådan data som underlag till analysen klartext i ett år från din senaste aktivitet, och sedan psedonymiserar vi informationen, vilket innebär att det inte går att se vem som uppgifterna tillhör. Om du skulle återvända inom två år ifrån det att vi psedonymiserat dina uppgifter, kopplar vi ihop dina uppgifter med ditt tidigare besök på vår sajt och kan på så sätt se att du är en återkommande kund, och bättre förstå hur återkommande kunder generellt använder vår sajt. Om det däremot har gått mer än två år sedan vi psedonymiserade dina uppgifter, kan vi inte längre koppla ihop uppgifterna, och din historik är tom. Skulle du höra av dig till oss och vilja nyttja din rätt att bli raderad kommer vi självklart heller inte att kunna återkoppla någon information om dig.

 

Vilka kan vi komma att dela dina uppgifter med?

Vi delar ibland information, inklusive personuppgifter, med vissa mottagare för att kunna utföra behandlingarna som är beskrivna ovan. Vi säljer aldrig dina uppgifter till någon annan utan ditt tillstånd. De som vi kan komma att dela din information med är:

Tjänsteleverantörer

För att uppfylla ändamålen med vår behandling av dina personuppgifter delar vi dina person¬uppgifter med företag som tillhandahåller tjänster till oss, t.ex. för att hantera utskick och leverans av dina varor eller tillhandahålla vissa system. Dessa företag får endast behandla dina personuppgifter enligt våra ut¬tryckliga instruktioner och får inte använda dina uppgifter för något annat än detta.

Betaltjänstleverantörer

För att administrera betalningar via sajten använder vi oss av olika betaltjänstleverantörer. Betaltjänstleverantören är personuppgiftsansvarig för sin egen behandling av dina personuppgifter, och har separata villkor som gäller för dem. Information om deras villkor och hantering av personuppgifter får du när du väljer vilket betalsätt du vill använda på sajten.

Samarbetspartners

För att vi ska kunna ersätta våra samarbetspartners för trafik till oss som har drivits via deras kanaler, delar vi uppgifter med våra samarbetspartners såsom ordernummer och köpesumma. Uppgifterna delas enbart för det syftet, och säljs eller delas inte vidare ytterligare.

Övriga mottagare

Vi kan komma att överföra dina personuppgifter till andra mottagare, t.ex. myndigheter, om det krävs av oss enligt lag. Om hela eller delar av vår verksamhet säljs eller integreras med annan verksamhet kan dina personuppgifter lämnas ut till våra rådgivare, eventuell köpare och dennes rådgivare och lämnas vidare till verksamhetens nya ägare.

 

Dina rättigheter

Du har rätt att få veta vilka personuppgifter från dig vi använder, genom ett så kallat registerutdrag. Vi vill säkerställa att dina personuppgifter är korrekta och uppdaterade, och du har även rätt att få felaktiga uppgifter om dig rättade. Om de uppgifter du lämnat till oss förändras, t.ex. om du ändrar din e-postadress, namn eller dina betalningsuppgifter, eller om du vill säga upp ditt konto, är det bara att höra av dig till vår kundtjänst.

Vid de tillfällena då vi behandlar dina personuppgifter med stöd av ditt samtycke har du rätt att, när som helst, ta tillbaka ditt samtycke kring behandlingen. Du har också rätt att motsätta dig viss behandling, exempelvis för ändamål som rör direktmarknadsföring och nyhetsbrevsutskick. Under vissa omständigheter har du även rätt att få dina personuppgifter raderade eller blockerade. Detta gäller dock inte om vi exem¬pelvis är skyldiga enligt lag att bevara eller på annat sätt hantera uppgifterna, eller om uppgifterna behövs för att kunna uppfylla ett avtal med dig.

 

Överföringar utanför EU

Vissa tjänste- eller betaltjänstleverantörer kan komma att befinna sig utanför EES. Vi överför aldrig några uppgifter utanför EES utan att ha vidtagit lämpliga säkerhetsåtgärder, och vi har lagstöd för överföringen genom exempelvis Privacy Shield eller kommissionens standardavtalsklausuler.

 

 

Kontakt

Om du har några frågor kring hur vi tar hand om dina personuppgifter är du alltid välkommen att höra av dig, antingen till info@ayisah.com eller till vårt Dataskyddsombud som du lättast når på info@ayisah.com. Om du inte är nöjd med det svar du har fått ifrån oss eller hur vi hanterar dina uppgifter har du rätt att lämna klagomål till behörig tillsynsmyndighet.

 

Cookies

Läs mer om cookies här.

 

Produkter
Övrigt